Dessa köpvillkor gäller fr.o.m. 2019-05-01

Tillämplighet

Dessa köpvillkor är tillämpliga så länge svensk eller annan tillämplig lag inte föreskriver villkor som är i konflikt med dessa. För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt distansavtalslagen. Mer information om detta finns på Konsumentverkets hemsida, www.kov.se

Beställning

Beställare under 18 år ska ha målsmans tillstånd. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt medför ekonomisk skada för Imola Design, polisanmäls.

Vi (Imola Design) friskriver oss för tryckfel i informationen för samtliga produkter i sortimentet. Färg och form i bilderna kan skilja sig från levererad vara, dels av fototekniska skäl och dels på grund av naturliga variationer som beror på materialet eller tillverkningsmetoden.

Specialbeställning

Vi tar emot specialbeställningar. Kontakta oss via e-post: info@imoladesign.com

Leverans och frakt

Dina varor skickas vanligen från oss inom 1-3 arbetsdagar. Om en vara är slut eller om leveranstiden av någon anledning beräknas bli betydligt längre än normalt, kontaktar vi dig. Varorna skickas med posten som brev eller paket.

Frakt inom Sverige:

Silversmycken och smycken med Swarovski kristaller skickas spårbar.Bijouterier skickas som vanligt brev, ej spårbart. Frakten är gratis vid order över 250 kr, annars 29 kr inom Sverige.

Frakt til Danmark, Finland och Norge:

Du får välja mellan spårbart och ej spårbart leverans.

Fraktpriser : Spårbart 89 SEK , ej spårbart 49 kr.

Frakt till andra länder förutom över nämnda:

Dina varor skickas spårbart. Frakt kostar 150 SEK.

Ej uthämtade ordrar

Ordrar som kommer i retur för att de inte har hämtats ut i tid hos speditörens ombud (t.ex. postombudet) räknas inte som en retur enligt ångerrätten. Vi fakturerar dig då för att täcka våra kostnader (t.ex. extra avgifter från speditören) och merarbete, för närvarande 150 kr.

Betalsätt

Du kan betala med Klarna Checkout (kontokort, faktura, direktbetalning, delbetalning ) eller Swish. Du väljer betalsätt i kassan.

Betalningsvillkor – Klarna checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Villkor för Klarna betalningar hittar du här:
https://www.klarna.com/se/villkor/

Betalning med Payson

Betalning sker enkelt och tryggt med Payson. Du behöver inte ha ett konto hos Payson sedan tidigare för att kunna betala. Slutför köpet direkt med VISA, MasterCard samt de svenska bankerna Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Skandiabanken och Sparbanken Syd. Du kan också välja att betala i efterhand på faktura eller att delbetala över 3-24 månader. Payson håller höga säkerhetskrav och för alla kortbetalningar används 3D-secure teknik. Flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet sedan 2004. Läs mer här: www.payson.se

Ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att du skall kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden.

Bytesrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att du skall kunna nyttja din ångerratt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden.

Reklamation

Enligt köpelagens §83 har du reklamationsrätt i 24 månader på alla varor. Reklamationsrätten innebär att du som kund kan klaga på fel och brister på produkten om har uppstått inom 24 månader efter köpet. Det är dock en förutsättning att dessa brister inte har uppstått som följd av misskötsel, förslitningar, felaktig användning av produkten eller annat skadeframkallande beteende.

Du skall reklamera inom rimlig tid efter att du har konstaterat bristen, 2 månader betraktas alltid som rimlig tid.

Vi återbetalar rimliga fraktkostnader i samband med returnering av varan, om din reklamationen anses vara berättigad. Du som kund har rätt att få en ny vara skickad som ersättning för den reklamationen gäller. Detta förutsätter dock att reklamationen är berättigad.

Skicka tillbaka din vara till oss tillsammans med ev. originalförpackning och kvitto, blir reklamationen ej godkänd skickar vi tillbaka produkten i samma skick till dig. Blir reklamationen godkänd kontaktar vi dig om utbyte av produkt eller återbetalning.

Observera att du kan inte reklamera smycken pga. att de nöts eller oxiderar, vilket är en fullt naturlig åldringsprocess för smycken. Om du följer skötselråden här på sidan håller sig dina smycken längre.